Hjem / Familie og Børn / Dit barns selvværd er dit ansvar

Dit barns selvværd er dit ansvar

Dit barns selvværd

Selvværd grundlægges i barndommen og et lavt selvværd kan give psykiske problemer livet igennem. Så det er vigtigt som forælder at være opmærksom på det.

boost dit barns selvværd ved at acceptere det som det er. Ingen etiketter på barnet da det kan virke selvforstærkende. Sammenligninger er også meget ødelæggende.

I stedet for at rose, så vis barnet at du faktisk er interesseret i det barnet laver.

Mød barnet i dets nederlag. Børn skal ikke skærmes for nederlag, for de er uundgåelige. Med den rette rummelighed og forståelse vil barnet lære af det, der gør ondt og ikke føle sig forkert, fordi det ikke gik som forventet.

Noget af det mest effektive er dog at sige til sit barn:” du gør mig glad!”. Barnet vil opleve at det med sin personlighed, har en positiv effekt på en anden.

Forskellen på selvværd og selvtillid

Mange tror fejlagtigt at selvværd og selvtillid er det samme begreb. Det er det ikke. Der er faktisk stor forskel.

Selvtillid er troen på at man kan noget. At der er noget man er god til. Selvtillid udvikles gennem erfaringer og ros. F.eks. så er et barn måske god til at tegne. Barnet får ros for denne evne. Det giver selvtillid. Jeg KAN noget.

Selvværd er troen på at ens personlighed er god. At nogen kan lide en på grund af den man er. Ikke på grund af noget man kan.

Selvværd fås gennem sunde relationer og anerkendelse af den man ER.

Styrk dit barns selvværd og du vil opleve et harmonisk og rummeligt barn.