Hjem / Mad og Sundhed / Tapas menuer

Tapas menuer

Det er både nemt og hyggeligt at invitere gode venner til tapas. Og så er det hurtigt at anrette, selvom det måske er fredag aften, og I har været på arbejde hele dagen. De fleste kender tapas med lidt gode oste, lidt forskellige pølser, oliven og pesto serveret med noget godt brød til. Men du kan nemt supplere de gode ting med lidt nyt og lækkert, der også kan laves klar i forvejen. Prøv fx en opskrift tapas, der er en lakseroulade skåret i skiver. Du kan lave rouladen klar dagen før og have klar i køleskabet. Du skal bare bruge 1 stk. hvede tortilla, der smøres med 75 gram flødeost. Herefter drysser du en håndfuld god salat ud over og måske lidt hakkede krydderurter. Læg 100 g røget laks i tynde skiver øverst, og rul det hele sammen til en roulade, der stilles på køl. Når rouladen er kold, skæres den i 1,5 cm tykke skiver, og den er klar til servering.

Du kan også købe en pose stenfri dadler, og vikle en tynd skive skinke eller bacon om hver dadel og bage dem i ovnen i 15-20 minutter. Lav dem evt. klar dagen før i et ildfast fad, så de bare skal puttes i ovnen, når gæsterne kommer.

En ret med rejer er også nemt. Køb en pakke store frosne rejer og tø dem op og dræn for vand. Svits nogle hakkede fed hvidløg og lidt chili i olivenolie på en pande, og tilsæt derefter de tørre rejer med et par minutter. Servér retten varm drysset med lidt salt.

Se også

Aeropress

Elsker du også bare kaffe? Måske du ikke kan leve uden den daglige liter kaffe? …